Hvorfor gå til sexolog?

 

I min praksis har jeg arbejdet med (og arbejder med følgende problemstillinger):

 • Brugen af prostitution (som ofte er tvangspræget)
 • Perversioner (inden for psykiatrien hedder det i dag parafilier)
 • Pornoafhængighed
 • Sexafhængighed
 • Manglende lyst
 • Depression og sex
 • Manglende selvværd (og sexværd) i et ægteskab
 • Grænseoverskridelser
 • Kedeligt sexliv
 • Træt af at være single
 • Og ret meget andet. Skriv gerne på forhånd (jimmyhansen51@gmail.com), for at være sikker på, om det er noget, jeg kan håndtere.

Når folk spørger mig, hvorfor jeg valgte at uddanne mig til sexolog, er svaret altid det samme: Seksualiteten er et af de områder i sindet og samfundet, som er mest skambelagt, og hvis og såfremt en session kommer til at handle om seksualitet, er det enormt vigtigt, at vi som terapeuter har arbejdet så meget med vores egen seksualitet, at vi ikke laver modoverførsler (fører vores eget ikkebearbejdede ”crap” over på klienterne), men møder dem i øjenhøjde uden på nogen som helst måder at skamme dem ud.

 

Forestil dig, at du er blevet seksuelt misbrugt i flere år. Dine forældre er aktive alkoholikere, så der er intet støtte at hente i hjemmet. Mens disse misbrug står på, sker der det i dit sind, at du kommer til at tænke på, da du var helt lille og havde ble på. Tanken og erindringen om det her med at have ble på, bliver på en mærkelig sammensat måde en form for støtte for dig, mens overgrebene finder sted. Faktisk sker der det, at du nærmest dissocierer dig væk, mens overgrebsmanden misbruger dig, og finder glæde ved at tænke på at have ble på. Du seksualiserer brugen af bleer som et form for forsvar, og det er det, som nærmest holder dig oven vande. Dette tændingsmønster kommer så til at følge dig i mange år, og som voksen skammer du dig over, at du stadig har det. På et tidspunkt vælger du at gå i terapi, fordi dit liv er til rotterne, og undervejs i terapien kommer det her med tændingen på bleerne op. Forestil dig, at i det øjeblik, du (for måske første gang i dit liv) ytrer denne hemmelighed til et andet menneske, bliver mødt med en ikkeforstående reaktion hos terapeuten, og at vedkommende med et fortumlet blik i øjnene hastigt skifter emne. Hvad mon det gør ved dig? Hvad gør det ved din skam? Og hvad gør det ved den potentielle ”guldgrube” af viden, der ligger for enden af bletændingsmønstret?

Svaret for mig blæser i retning af, hvor vigtigt det er at blive mødt med accept og forståelse, når man åbner for porten ind til sine seksuelle hemmeligheder eller hvad man ellers har af knas i det seksuelle maskinrum. Med dette in mente, vil du/I hos mig aldrig møde fordomme, uanset hvilke eskapader, tabuer eller skamrelaterede begivenheder, der er tale om. På sexologuddannelsen lærer man om dyresex, human toilet-sex, ekstrem spanking, erotiseret opkast, alverdens orme i kvinden og mandens åbninger, ophidselse ved at kramme træer og meget meget mere. Jeg er med andre ord rustet til at lytte på lidt af hvert.

Copyright © 2015 Jimmy Hansen. Powered by WordPress